HELIA 48

WĘDZARNIE » Wędzarnie HELIA

Cena:8200.00
Netto:6666.67(Vat 23%)

HELIA 48


  • 230 or 115 volts, 2500 watts
  • szer 45cm, wys 35 cm, gł 85 cm
  • Ociekacz: 30 x 80cm
  • Weight: 45 kg
akcesoria:
  • materiał - stal nierdzewna
  • 2 półki do ryb
  • 2 płaskie półki: 30x80cm
  • zrębki + przyprawa startowa
  • Przepisy
  • Instrukcja
Pojemność:
  • 48 pstrągów 200g /24 pstrągów  480 g
  • 8 kurczaków
  •  14kg mięsa

Dane techniczne:

  • Komora wewnętrzna, obudowa icałe wyposażenie wewnętrzne wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej co zapewnia łatwość użytkowania w każdej kuchni.
  • Wędzarnia jest izolowana co zapewnia minimalne straty ciepła ,krótki czas nagrzewania co z kolei powoduje ,iż może pracować bez poboru mocy do 60% długości procesu.
  • Obudowa komory jest podwójnie spawana w celu uniknięcia dostania się jakiejkolwiek cieczy do urządzeń elektrycznych.
  • Wszystkie kontrolki i wskaźniki są łatwe w obsłudze.
  • Wędzarnia posiada automatyczną kontrolę czasu dymienia, czau całego procesu jak i temperatury
  • Ciśnienie wewnątrz komory powoduje optymalną dystrybucję dymu jak i krótki czas procesu.
  • Testowane w  GS (Tested Safety)  w  Niemieckie Inspekcji Technicznej oraz otrzymanie znaku RWTÜV
  • Atest German Association for Electrical, Electronic & Information Technologies (VDE) and SED-approved
  • Atest Swiss Accident Insurance Institution (SUVA)
 

 HELIA SMOKER:

  1. płaskie półki
  2. półki do ryb
  3. ociekacz tłuszczu
  4. drzwi ze specjalną uszczelką
  5. wskaźniki diodowe
  6. termostat (0-250°C)
  7. timer (0-15 mins):dymienia
  8. timer (0-60 mins): cały proces

    Dodatkowe akcesoria:
  9. Przyprawa do ryb  (500g)
  10. zrębki bukowe (1kg)
  11. brytfanna do pieczenia (7cm high)
  12. pojemnik na wiórki (dodatkowy - mniejszy)
  13. jałowiec (250g)

CZAS PIECZENIA I WĘDZENIA

Podane wartości służą jako wytyczne i zależą od wielkości i zawartości tłuszczu potraw.

pstrąg                                            150 C                 15-20 min                              

karp                                               150 C             30-60 min

morszczuk/szczupak                  150 C     20-35 min

sandacz                                        150 C             15-20 min

sola                                               150 C           15-20 min

halibut                                          120 C         15-20 min

plamiak                                       150 C       25-30 min

filet z okonia                              150 C     15-20 min

makrela                                       120 C    20-25 min

śledź                                              80 C      12 min

łosoś na ciepło                          120 C     15-20 min

węgorz (zależy od wielkości)          80 C     do 90 min

surowe małże                            150 C    30-35 min

 

pieczeń                                      200 C       45-60 min

nogi                                           200 C        60-120 min

brzuch                                     200 C    25-30 min

eskalopki/ stek                     200 C 15-20 min

prosiak                                   200 C    45-60 min

comber jagnięcy                  200 C   60-70 min

kulki mięsne wędzone      200 C 15-20 min

smażone kiełbaski             150 C   15-20 min

kaszanka                             200 C   15-20 min

wątrobianka                      150 C 15-20 min

 

kurczak                                                 200 C    30-45 min

nóżki z kurczaka, piersi z kurczaka    200 C 25-30 min

indyk /kaczka                                      200 C    60-90 min

nadziewany indyk                             200 C 45-60 min

 

wędzone ziemniaki                         200 C   30-35 min

ziemniaki w folii                              200 C   45-90 min

pasztet pieczony                             200 C    60-90 min

chleb pizza                                       200 C    50-60 min